Ohh…8 Martie

Ohh…și cu acest 8 martie. Sunt sigură că-mi voi lua niste pietre în cap pentru abordarea mea și da, este o abordare formata în timp, nu peste noapte.

Mică fiind eram tare emotivă și nu știu cum se făcea că de fiecare dată părinții îmi spuneau „sa nu plângi in noaptea de revelion că plângi tot anul, sa nu plângi in ziua x ca sa te bucuri in ziua y, sa faci aia in ziua z”. Și fix ce mi se spunea sa nu fac, mai ales asta cu plansul se intampla.
Doamne oameni buni, dar 8 Martie l-am venerat in copilărie. Mergeam pe deal după „mielușei” și „cocărai” pentru mămica. Buchetele de care se va bucura când le va vedea. Dar a devenit o sărbătoare încărcată de plastic. O zi planificata pentru orgolii, ifose. O zi când postam pe facebook urări și ce am primit.
Serios?
Acum m-am schimbat, viața m-a schimbat. Viața m-a invatat că fiecare zi este o zi a fiecăruia, că fiecare zi se traieste, daca vrei sa fii viu și să reziști depresiilor contemporane trebuie sa găsești ceva in fiecare zi de care sa te bucuri și ceva de învățat.
Fiecare zi este o sărbătoare. Respiri, traiesti și marturisesc, cele mai mari necazuri le ai în viața când nu iți trăiești fiecare zi și faci ceea ce face societatea în prezent. Îți programezi fericirea care, clar, nu mai vine.
Crezi că o anumită zi trebuie rezervată pentru a oferi flori, pt a te bucura sau pt a zâmbi. Iti programezi zi și noapte nefericirea.
Slava cerului, ai mei programau doar reprizele mele de plâns.
Trendul societatii. Unii bărbați români au învățat greu să aducă flori acasă, cine știe ce e in sufletul lor, unii nu oferă niciodată. Doamnelor, cat de cumplit este să primești doar intr-o zi flori?. Atunci face și el un efort. Doamne fereste. I-as da cu ele în cap, iertare, dar asta e.
Da, nu doresc sa-i jignesc pe ei, bărbații, pe nimeni, sunt sigură că nu așa sunt ei și că nu oferă flori și aprecieri doar in ziua asta, dar priviti cum toate suntem partase la boala acestei societăți și in loc sa ne învățăm bărbații să ne aprecieze zilnic toți semnam ca prosti o zi. Suntem de acord ca o zi e destinata dragostei.
Nechezam toți.
Ziua noastră, femei și bărbați, trebuie sa fie in fiecare zi. Zi dată de Dumnezeu. Nu sa trăim doar in trendul societății consumatoare.
Și colac peste pupăză, acest 8 martie e puțin cam comunist pentru România. Este o sărbătoare comunistă.
Deci, concluziile le trage fiecare. Eu prefer sa primesc in celelalte zile. Astea destinate dăruirii, mă acresc.
Da știu, e frumos sa avem zile tematice, dar Doamne, parcă prea le-am etichetat si programat pe toate și ne ocupam de orice amănunt pt acea zi, mai puțin, in a trăi acea zi.

Ziua mamei mele, ziua iubitului meu, ziua celor dragi mie e in fiecare zi.
Trăiți fiecare zi, lăsați fasoanele societății și fiți vii în clipe, nu morți în zile.

Bucurie!
From Zoe with love.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.