Sămânța păcatului

Da, avem samanta păcatului in noi. De la Adam până la mine. Rosul neascultării e in mine. Eu sunt tot o Eva, tu esti tot un Adam. Cine ar putea spune în sinceritate deplină, în energiile lui cele mai intime că el nu l-ar fi scuipat pe Hristos, nu l-ar fi biciuit fizic și nici psihic nu l-ar fi abuzat? Cine poate spune asta când noi zilnic facem asta? Cine poate garanta că nu s-ar fi alăturat gloatei și nu ar fi ucis și el? Cine se poate face sfânt pe el in contextul sincerității? Nimeni în mine. În tine, în oricare dintre noi este „carnea” și osul păcatului. Adică boala. Îi dau boala asta Lui Hristos și am scăpat? Greu? Pai da, este. Când zilnic mă văd sfânt, bun și drept, dar la biserica sar la gâtul celor care trec în fata mea să îmi ia locul, îi sar la gât, îl îmbrâncesc, doar eu trebuie să ajung primul să beau din potir. Și atunci? Unde e prima dintre porunci?
Este departe. Așa cum sunt și eu de imaginea mea reală. Clocesc in mintea mea o imagine falsă și mă vreau bun și iubitor.
De unde?
Tot timpul am fost de părere, ca să fii creștin însemnă să ai bun simt in biserica. Daca eu îmi iubesc fratele, nu-l smintesc, nu-l deranjez de la rugăciune făcând eu pe sfântul, pupand încoace in timpul slujbei. Ce inseamna asta? Sa avem bun simț și apoi poate se îndură Dumnezeu și ne trimite și harul.
Și să nu judecam. Virtutea aceasta este un munte pe care trebuie să îl macin cu mâinile goale. Atât am de lucru.

Cu Drag,

Zoe

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.